Albirea cu Laser: cea mai sigura metoda de albire a dintilor

admin Noutati. Articole, Sanatate Orala 1 , , , , , , ,
Albirea dentara cu laser: interventie minima pentru estetica maxima!

Exista putine alte metode de albire dentara care reusesc sa confere dintilor un alb stralucitor intr-un timp atat de scurt. Este un tratament eficace si sigur, care va poate albi dintii cu pana la 10 nuante in mai putin de o ora, fara a-i deteriora. Efectele albirii cu laser pot dura pana la un an, daca se respecta o igiena corecta a dintilor. Chiar si persoanele care fumeza sau beau cafea in mod constant pot observa imediat rezultate spectaculoase, fara efectele secundare ale altor tratamente obisnuite!Tehnica de albire cu laserul Dioda D5 Doctor Smile permite aducerea culorii dintilor nu numai la albul si luminozitatea de dinainte, ci obtinerea chiar a unui alb stralucitor (tinand cont totusi de culoarea initiala a dintilor dar si de petele care trebuie eliminate). Ramane la latitudinea pacientului sa aleaga intensitatea albirii, deoarece capacitatea de albire a laserului Dioda D5 depinde de concentratia substantei active si de perioada de expunere a dintilor.

Sistemul de albire cu laser Doctor Smile LWS Titanium (Laser Whitening System) este cea mai sigura si rapida metoda de albire dentara, prin indepartarea celor mai celor mai dificile pete de pe dinti, cauzate de diversi factori precum: cafeaua, tutunul, vinul, tratamentul cu tetraciclina, dar si alti pigmenti.
Cercetarile arata ca sistemul de albire cu laser este chiar benefic pentru dinti, deoarece dintii fara placa isi refac in mod natural smaltul (remineralizare). Pe langa faptul ca gelul cu titaniu folosit in albirea cu laser Dioda D5 va lasa dintii perfect curati, frecventa luminii laserului distruge bacteriile care pot cauza afectiuni parodontale grave.
Dezavantajele acestei proceduri sunt neglijabile in comparatie cu rezultatele pe care le ofera, si se limiteaza la sensibilitate dentara si gingivala, care survin insa in cazuri foarte rare si pot fi prevenite cu un tratament corect anti-inflamator local si general.
Trebuie luat in considerare faptul ca nuanta naturala a dintilor variaza de la persoana la persoana, si nu este niciodata de un alb pur, ca de portelan. ”Albul natural” al dintilor implica usoare nuante de galben sau gri care, mai mult sau mai putin accentuate, isi maresc intensitatea de la marginea gingivala libera pana la coletul fiecarui dinte in parte. Canini, printre altele, au de regula o culoare mai inchisa decat ceilalti dinti. Culoarea dintilor nu depinde de smalt, (care cel mult se poate inchide la culoare prin absorbtia de pigmenti din mancaruri sau bauturi), ci de dentina din substrat.
Dezavantajul metodelor clasice de albire este evident, deoarece sunt inlaturate doar petele prezente pe suprafata dintelui si intr-un timp mult mai lung decat prin albirea cu laser. Pe langa o abrazare excesiva, daca nu sunt realizate cu atentie, tratamentele clasice de albire pot distruge smaltul dentar, ingalbenind dintii.
Lumina emisa de laser este filtrata astfel incat caldura emanata nu irita pulpa dentara si nu dauneaza tesutului moale din cavitatea orala, ca in cazul altor proceduri de albire.

One Response to Albirea cu Laser: cea mai sigura metoda de albire a dintilor

  1. albirea dintilor natural

    Foarte util articolul!

     

Add a Comment