Curs: Digital Smile Design

alin Noutati. Articole Leave a comment  

Pe data de 7 decembrie 2013, Dr. Acatrinei Bogdan, medic specialist in implantologie, estetica dentara si endodontie sub microscop operator, a sustinut un curs despre Digital Smile Design, la sediul Clinicii Dentare Super Dent ’92.

La acest curs au participat atat medici stomatologi din Constanta, cat si intreg personalul clinicii. Acestora li s-au pus la dispozitie materialele si informatiile necesare aprofundarii cunostintelor in ceea ce priveste tehnica Digital Smile Design.

Cursul a debutat cu prezentarea argumentelor pentru care Digital Smile Design este o tehnica inovatoare, urmate de istoric si aplicatii. De asemenea, s-au prezentat notiunile de baza, cat si transferul wax-up si mock-up.

Procesul de Digital Smile Design (DSD) nu se bazeaza doar pe experienta si abilitatile tehnicianului dentar. Aceasta procedura este una complexa, care se ghideaza dupa: reguli de armonie faciala strans corelate, zambet, dinti, gingii si caracteristicile specifice grupei de varsta a pacientului. Cu ajutorul Digital Smile Design, specialistii in stomatologie pot oferi posibilitati multiple de realizare a unui Smile makeover complet tuturor pacientilor.

Digital Smile Design presupune planificarea si pre-vizualizarea rezultatelor finale dorite ale unui tratament estetic dentar, acordand atentie deosebita laturii functionale si fezabilitatii.

Specialistii Super Dent ’92 in estetica dentara elaboreaza astfel de cursuri pentru a prezenta tuturor medicilor stomatologi interesati diferite planuri de tratament. Acestia se bazeaza atat pe experienta, cat si pe cele mai noi tehnologii digitale din domeniu, pentru a oferi pacientilor zambetul mult dorit.

Digital Smile Design este o procedura personalizata, specifica fiecarei persoane in parte. Smile Makeover implica una sau mai multe proceduri estetice dentare si faciale care au ca finalitate:

  • Alinierea dintilor inghesuiti;

  • Inchiderea spatiilor interdentare;

  • Reducerea protuziei;

  • Albirea dintilor;

  • Reducerea gingiei expuse;

  • Largirea unui zambet prea ingust;

  • Modificarea formei sau lungimii dintilor;

  • Inlocuirea dintilor lipsa.

De-a lungul intregii proceduri Smile makeover, materialele si tehnicile sunt atent selectate astfel incat, indiferent de procedura realizata, aceasta sa asigure ocluzia si masticatia pe termen lung.

Priceperea si experienta specialistilor clinicii Super-Dent `92 se reflecta intotdeauna in rezultatele muncii de zi cu zi, cu ajutorul celor mai noi tehnologii din domeniul medical dentar. De aceea, aceasta echipa devotata se preocupa activ in crearea de cursuri cat mai atractive si interesante pentru toti medicii stomatologi de renume, din Constanta.

Add a Comment