Tratamente endodontice

In cadrul clinicii Super-Dent ’92, tratamentele endodontice sub Microscop Operator sunt efectuate de medici specialisti cu studii post-universitare in endodontie si o bogata experienta practica.

Dr. Bogdan Acatrinei va informeaza despre particularitatile tratamentului endodontic sub Microscop Operator

Microscopul Operator, folosit in combinatie cu alte tehnologii de avangarda confera un avantaj incontestabil specialistilor experimentati de la clinica Super-Dent ’92, care astfel va pot oferi tratamente stomatologice la cele mai inalte standarde. In zilele noastre, Microscopul Operator, cu numeroasele avantaje pe care le ofera, este un instrument absolut indispensabil pentru orice tratament stomatologic de calitate care vizeaza succesul pe termen lung.

Alegând tratamentul endodontic versus extracţie, alegeţi pãstrarea dinţilor dumneavoastrã naturali, ca fundaţie sãnãtoasã pentru o danturã funcţionalã, de lungã duratã.
Microscopul Operator poate fi utilizat in aproape toate procedurile stomatologice, dar indicatia de electie este endodontia (tratamentele de canal). Marirea si iluminarea imaginii dintilor creaza premisele pentru un tratament dentar de exceptie. Performantele optice remarcabile ofera posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi observate cu ochiul liber. Imaginea la Microscop este marita si foarte clara. Calitatea deosebita a imaginii se datoreaza iluminarii coaxiale (sursa de lumina este orientata pe aceeasi directie pe care priveste medicul si nu se formeaza umbra), dar si redarii cu fidelitate a culorilor.

Vizualizarea celor mai fine detalii este foarte importanta pentru diagnostic si pentru tratament. Cu ajutorul camerei video incorporate, imaginile surprinse de microscop sunt redate pe monitor si pacientul isi poate vedea proprii dinti la dimensiuni marite, comunicarea medic-pacient fiind in acest fel mult imbunatatita.

Introducerea microscopului operator in practica de rutina a revolutionat aceasta specialitate.

Tratamentul bazat pâna nu de mult doar pe simtul tactil poate fi realizat astazi sub control vizual direct.

Manoperele de finete, imposibil de realizat in trecut (de exemplu identificarea canalelor suplimentare, refacerea tratamentelor de canal incorecte, identificarea perforatiilor radiculare si sigilarea acestora, extragerea instrumentelor fracturate in canal, detectarea fracturilor radiculare), pot fi efectuate acum cu precizie maxima.

Acest fapt a determinat cresterea calitatii tratamentelor si a dat posibilitatea retratarii cu succes a cazurilor esuate, sortite pâna nu de mult rezectiei apicale sau chiar extractiei.

Practic, Microscopul Operator are aplicabilitate in toate ramurile stomatologiei. Folosirea corecta a acestuia, de catre medici stomatologi pregatiti profesional sa lucreze cu acest instrument de mare precizie, poate conduce la obtinerea unor rezultate la nivel de excelenta.