Coroane si Punti

Coroane integral-ceramice si din ceramica presata

Coroanele integral ceramice sunt restaurari coronare ce reusesc sa ofere un rezultat estetic si o fidelitate maxima. Acestea se realizeaza prin presare, ardere sau frezare computerizata si necesita un grad inalt de pregatire al medicului si al tehnicianului dentar.

Pregatirea dintilor (slefuirea) pentru amplasarea unei lucrari protetice de inalta calitate (in special pentru cele din materiale ceramice) este un procedeu complex ce necesita un grad mare de precizie si meticulozitate. In acest scop, aceasta manopera este realizata cu ajutorul microscopului, fiind minim invaziva, cu un grad maxim de acuratete si permitand realizarea unor margini nete ale preparatiei care sa nu conduca la afectarea parodontiului sau gingiei

Coroane din ceramica

Coroanele integral ceramice ofera cea mai buna fizionomie. Acestea sunt realizate din ceramica de inalta calitate si sunt aproape imposibil de deosebit de un dinte natural. Noile tehnici de cimentare adeziva ofera o calitate si rezistenta deosebita legaturii intre coroana si dinte. Neavind suport metalic, ofera o estetica supoerioara si se previne eventuala reactie alergica a pacientului la metal. Pentru refacerea dintilor posteriori care nu sunt distrusi in totalitate, se poate apela la utilizarea unei incrustatii din ceramica, care se plaseaza in interiorul unei cavitati, refacind conturul dintelui. Si aceasta procedura se realizeaza fara suport metalic.

Coroana se fixeaza pe partea ramasa dintr-un dinte pentru a-l face puternic si a-i da infatisarea unui dinte natural. Coroanele sunt de asemenea recomandate pentru dinti care au fost supusi tratamentelor de canal radicular, pentru a preveni fracturarea lor atunci cand devin fragili.

Coroanele pot fi facute dintr-o varietate de materiale:

  • majoritatea coroanelor sunt facute din portelan care a fost fixat pe un metal pretios sau nepretios.
  • unele sunt facute integral din portelan sau zirconiu, si arata foarte natural
  • coroanele ceramic integrale reprezinta o tehnica foarte moderna. Sunt realizate fara model, dar sunt totusi foarte durabile.

PUNTILE

Exista doua modalitati principale de a inlocui dintii.
Una foloseste unul sau mai multi dinti falsi detasabili, si este cunoscuta si ca proteza temporara. Cealalta este prin folosirea unei punti fixe. O punte este folosita de obicei unde sunt mai putini dinti de inlocuit sau unde dintii lipsa sunt doar pe o parte a maxilaruluii. Pe scurt, o punte este echivalentul a doua coroane unite si cimentate pe dintele suport, cu un dinte fals fixat intre acestia pentru a elimina spatiul dintre ei. Felul in care sunt inlocuiti dintii dvs. depinde de pozitia lor in gura si de starea celorlalti dinti.