Pretratamente

Evaluarea inainte de tratament si Planul de tratament

Faza de evaluare

R
ealizarea unui tratament complex care sa includa terapie implantara necesita parcurgerea unor etape de tratament prin care pacientul este investigat, informat asupra statusului dentar precum si a solutiilor de tratament si costurilor aferente. Pentru a asigura reusita pe termen lung a terapiei prin implanturi dentare este foarte importanta colaborarea dintre pacient si medic, in ceea ce priveste evaluarea periodica a evolutiei tratamentelor implantare si a tratamentelor adiacente, evaluarea si mentinerea sanatatii parodontale, dar si a starii de sanatate in general .
Specialistul implantolog va realiza o evaluare detaliata a starii generale de sanatate si va examina cu atentie arcadele dentare, gingiile si structura osoasa. Vor fi necesare radiografii sau tomografii computerizate pentru a stabili cu exactitate anatomia structurii dvs. osoase, calitatea si cantitatea suportului osos. Dupa faza de amprentare, care are ca scop realizarea unui model de studiu, implantologul poate examina structurile orale din toate unghiurile. Apoi acesta va prezenta pacientului mai multe optiuni pentru inlocuirea dintilor lipsa, inclusiv avantajele si dezavantajele acestora.
Conditiile de baza pentru plasarea de implanturi sunt: cantitatea si calitatea osului maxilar/mandibular, o igiena orala buna si capacitatea de vindecare normala. Inainte de plasarea implanturilor, dintii naturali sunt reabilitati, bolile gingivale sunt tratate si eliminate.
Garantia unei implantari de succes pe termen lung o reprezinta o igiena orala constiinciosa si controale periodice regulate pentru evaluarea evolutiei tratamentelor.
Daca aveti un dinte care trebuie extras, exista mai multe optiuni: plasarea unui implant imediat dupa extractie, sau dupa o perioada de asteptare de una pana la trei luni.

Specialistul implantolog va determina daca este posibil ca implanturile sa fie plasate intr-o pozitie optima in functie de anatomia osului maxilar. Este nevoie de o structura osoasa adecvata pentru a sustine implantul. In caz de deficienta, cauzata de pierderi de os anterioare, implantologul va sugera metode de augmentare osoasa, pentru a putea insera apoi implanturile.

Pana la plasarea coroanelor pe implant, pacientul poate purta o proteza temporara.