Procedura de implant

Implantul dentar reprezinta un inlocuitor pentru radacina unui dinte; este realizat din titaniu si modelat in forma de surub.
 

Inserarea de implanturi dentare a devenit din ce in ce mai populara, pe masura ce a avansat tehnologia si a crescut rata de succes a procedurilor. Iata cateva din motivele pentru care pacientii opteaza pentru implanturi dentare:

Sanatate orala mai buna Sanatate orala mai buna

Spre deosebire de puntile dentare, plasarea de implanturi nu afecteaza integritatea dintilor sanatosi. In plus, prin implantarea in zonele edentate, stimulati zona osoasa respectiva, si preveniti pierderea osoasa pe termen lung in acea zona. (cand un dinte se pierde, osul nu este stimulat si incepe sa se resoarba).


Durabilitate Durabilitate

Implanturile dentare ofera o solutie permanenta pentru dintii pierduti. Acestia se osteointegreaza in osul maxilarului si devin parte din acesta, astfel ca aceasta legatura este la fel de puternica si durabila ca si radacina naturala a dintelui.

Estetica Estetica

Implanturile dentare au un aspect natural, datorita progresului tehnologiei moderne, care permite implantologilor sa obtina rezultate spectaculoase dar si cu o mare durabilitate in timp.

Confort Confort

La momentul actual, implantul dentar reprezinta un inlocuitor atat de bun pentru dinte in caz de nevoie incat, in orice imprejurare v-ati afla nici nu va veti aminti ca nu este dintele dumneavoastra natural.

Igiena imbunatatita Igiena imbunatatita

Implanturile individuale permit un acces mai usor intre dinti, facilitand respectarea unei igiene zilnice corecte, si astfel imbunatatesc atat sanatatea dintilor dumneavoastra dar si a gingiilor.


Procedura de implant dentar

Aceasta este etapa in care specialistul implantolog insereaza un surub de titan in osul maxilarului. Acest surub (implant) se afla in interiorul osului maxilar si nu este vizibil. Aceasta este etapa chirurgicala. Ulterior in faza de restaurarea implantara, imediat sau dupa cateva luni, se insurubeaza un bont protetic pe implant, aceasta fiiind partea vizibila. Specialistul implantolog va iregistra o amprenta care va ajunge in laborator unde se va confectiona coroana de acoperire care se va plasa pe bontul protetic.
Procedura de implant dentar incepe cu anestezia zonei vizate, de catre medicul specialist implantolog. Apoi, acesta realizeaza o incizie in tesutul moale ginigival, creand astfel un lambou, pentru a expune osul maxilar.
Zona respectiva este marcata, si se realizeaza o mica osteotomie, in cativa pasi, largind-o progresiv pana la diametru final (in general, cu cat este mai mare dintele, cu atat mai lat si mai lung este implantul). In cazurile de implantare multipla, toate osteotomiile sunt realizate in timpul aceleiasi proceduri. Specialistul insereaza apoi implantul in orificiul respectiv, si il insurubeaza folosind un racket manual sau micromotorul de implantologie.

Restaurarea implantara

Este nevoie de timp pentru ca implantul sa se osteointegreze. Acest interval poate varia de la 3 la 9 luni, in functie de pacient. Odata ce implantul este fixat in linia maxilarului, se ataseaza o coroana permanenta cu bont. Coroana este realizata astfel incat sa se integreze armonios in arcada dentara. Restaurarea este procesul de creare a unui dinte artificial, si conectarea acestuia la implantul dentar. Acest proces incepe dupa etapa de inserare a implantului. Dupa operatie, este nevoie de o perioada de minim trei luni pentru ca tesutul sa se refaca si pentru a preveni eventuale complicatii.
Cand zona de tratament este gata, dentistul va realiza un orificiu in tesutul gingival chiar deasupra implantului dentar. Un bont protetic va fi insurubat pe implant. Bontul este un cilindru metalic pe care se aplica dintele artificial.

Exista multe tipuri de bonturi, acestea variaza in lungime, latime, unghi si culoare. Toate aceste criterii ofera o gama larga de selectie astfel incat rezultatul final sa se potriveasca dintilor naturali, si sa se armonizeze perfect cu fizionomia pacientului. Dupa fixarea bontului potrivit, stomatologul va lua o amprenta a dintilor dvs. care apoi va fi trimisa la laborator pentru a se realiza dintele final.
Odata ce restaurarea finala pe implant este gata, specialistul implantolog va plasa restaurarea finala (coroana) pe implant si vor fi facute ajustari, daca este necesar. Noul dvs. dinte va arata si va functiona exact ca si ceilalti dinti, necesitand aceiasi atentie si ingrijire ca si ceilalti dinti. Un pacient cu implanturi multiple trece prin acelasi proces.

Coroanele finale pot varia de la coroane individuale multiple pana la o serie de coroane conectate intr-o punte sau chiar proteza partiala fixa, aceasta depinzand de planul de tratament stabilit anterior. Rezultatul final al acestui proces complex de implantare si restaurare este un zambet nou, frumos si increzator!