Proteze pe implant

Din cauza faptului ca protezele dentare mobile nu au intotdeauna o stabilitate perfecta, uneori acestea se pot misca, iar pacientii intampina teama in a consuma anumite alimente si in a vorbi liber. Aceste probleme pot fi acum eliminate cu ajutorul protezelor mobile pe implant, cunoscute si ca overdentures. Acestea reprezinta proteze complete care sunt fixate si stabilizate permanent in maxilarul pacientului cu ajutorul implanturilor dentare.


Procedura de supraprotezare consta in crearea si aplicarea de proteze pe implanturi presupune aproximativ trei pasi/trei vizite:

1. In prima faza, in timpul consultatiei initiale, veti avea posibilitatea de a adresa intrebari referitoare la porcedura si se va stabili un plan de tratament impreuna cu specialistul implantolog din clinica noastra.

2. In cea de-a doua faza, se va realiza un model de studiu al gurii dvs. Proteza pe implant va fi creata pornind de la acest model de studiu. In vizitele ulterioare, se vor plasa implanturile. In cateva luni, timp in care are loc osteointegrarea implanturilor in maxilar, se creaza o baza solida pentru supraproteza. In acesta perioada puteti purta proteza dvs. obisnuita.

3. In aceasta a treia etapa, un dispozitiv de conectare este fixat pe implant si supraproteza va fi atasata de acesta.

Avantajele
protezelor pe implant:

Persoanele care opteaza pentru proteze pe implant se pot bucura de alimente pe care altminteri le-ar fi evitat- precum friptura sau fructele tari. Protezele pe implant necesita intretinere minima, si igiena trebuie realizata ca pentru dintii normali.