Punti si coroane pe implant

O punte pe implant este asemanatoare cu o punte dentara normala, dar este sustinuta de implanturi si nu de dinti naturali. In cele mai multe cazuri, cand se foloseste o punte pe implant, un implant este inserat in maxilar pentru fiecare dinte lipsa. Apoi coroanele sunt conectate intre ele pentru a forma o punte.

Puntea pe implant se foloseste atunci cand lipsesc mai multi dinti. Poate fi folosita cand exista riscul sa puneti prea multa presiune pe implanturi individuale care nu sunt conectate intre ele. De exemplu, inclestarea sau scrasnirea dintilor poate adauga prea multa presiune pe implanturile individuale, ceea ce creste posibilitatea ca acestia sa devina mobili, si sa cada. O punte pe implant reduce presiunea implanturilor individuale pe os, astfel ca aceasta se distribuie uniform asupra intregii punti.

Faza de restaurare

In cazul in care implanturile vor fi inserate in vecinatatea dintilor naturali, acestia, dar si tesutul gingival inconjurator, trebuie sa fie in stare buna. Daca nu aveti suficient suport osos pentru inserarea si suportul implanturilor dentare, osul de suport poate fi construit folosind augmentarea sau grefa osoasa, inainte de procedura propriu-zisa de implant. In anumite situatii, specialistul implantolog poate decide sa nu va insereze un implant intr-o anumita zona, din cauza faptului ca nu exista destul os de sustinere, sau locul poate fi prea aproape de nerv sau cavitatea sinusala. In acest caz, implantologul poate evita zona prin plasarea de implanturi pe ambele parti ale spatiului.
O punte pe implant va fi apoi fixata deasupra. O punte pe implant poate fi realizata similar cu o punte traditionala, cu o coroana intre alte doua coroane pe implant.

Exista mai multe tipuri de punti pe implant. Acestea pot fi fixate cu ciment sau prin suruburi. Pot fi atasate direct de implant sau de un bont protetic. Specialistii implantologi din clinica noastra vor decide care este solutia ideala pentru dvs.
Daca optati pentru o punte fixata cu suruburi, primul pas este indepartarea capei de vindecare si fixarea unui bont protetic permanent pe implant. Apoi va fi luata o amprenta cu bontul fixat.
In urmatoarea sedinta, va fi plasata o punte temporara, realizata din material mai moale decat cea permanenta, ceea ce contribuie la protectia implantului impotriva presiunii exercitate prin masticatie.
Lucrarea protetica defibitiva va fi finalizata si aceasta va fi fixata in cavitatea orala.
Pentru a va curata zona intre gingie si punte, medicul stomatolog va poate recomanda mijloace suplimentare de igiena orala (ata dentara si o periuta pentru acest tip de igiena).

Posibile complicatii

  • In afara de riscurile interventiei chirurgicale si posibilitatea esuarii implantului, suruburile se pot rupe sau slabi. Coroanele de asemenea se pot rupe sau slabi.
  • Puntea dvs. pe implant va va conferi o senzatie sporita de confort si siguranta, in plus va avea aspectul dintilor dvs. naturali si sanatosi.