Implanturi individuale

Implantul individual: inlocuirea unui singur dinte prin inplant

Daca va lipseste un singur dinte, un implant pe care se fixeaza o coroana este solutia ideala pentru inlocuirea dintelui lipsa.
Implantul dentar confera numeroase avantaje, comparativ cu celelalte optiuni de tratament al spatiului edentat. Pe langa faptul ca arata si se comporta ca un dinte natural, implantul dentar poate inlocui un singur dinte fara a compromite integritatea dintilor vecini. (fara slefuirea acestora).
Pe termen lung, in implant single este mult mai esthetic si mai usor de igienizat decat o punte dentara. Mai mult, prin integrarea implantului in os contribuie la mentinerea integritatii osoase.
In momentul inserarii de implanturi individuale, trebuie respectate criteriile estetice si de functionalitate fara a dauna dintilor sau gingiilor sanatoase.


Avantaje:
Pe langa functionalitatea perfecta in timpul masticatiei, restaurarea ideala trebuie sa aiba aspectul unui dinte natural, sanatos. Implantul individual sustinut de o coroana de portelan imbina aspectul estetic extraordinar cu cele mai moderne proprietati tehnice.
Siguranta:
Implanturile dentare individuale reprezinta o solutie eficienta si de lunga durata, atestata de lucrarile stiintifice.
Incredere:
Restaurarea ideala trebuie sa va dea senzatia unor dinti naturali, fiind in acelasi timp usor de curatat. Este foarte important sa va puteti baza pe stabilitatea dintilor dvs. in timp ce mancati si vorbiti. Un alt beneficiu este acela ca o coroana pe implant nu poate fi afectata de carie, ca un dinte natural.
De asemena, veti fi incantat de faptul ca tratamentul acesta nu implica slefuirea dintilor naturali.

Etape

1

Prima etapa este inlocuirea radacinii dentare lipsa cu un implant de titaniu. In mod normal, implantul va ramane acoperit sub gingie pentru o perioada de una pana la sase luni. In acest timp are loc osteointegrarea.

2

A doua etapa a procedurii implica descoperirea implantului si atasarea unei extensii. In acest mod se realizeaza baza pe care se va fixa noua coroana dentara.

3

A treia etapa este plasarea noii coroane. Cu ajutorul tehnologiilor moderne, restaurarile dentare vor avea marimea, forma si culoarea adecvate, si se vor imbina perfect cu trasaturile dvs. faciale si cu ceilalti dinti sanatosi.

Implanturile cu incarcare imediata

In anumite situatii este posibila plasarea coroanei pe implant in aceiasi zi sau in cateva zile de la inserarea implantului. Coroanele sunt realizate in functie de amprentele sau tomografiile dvs. computerizate. Implanturile cu incarcare imediata au avantajul de a reduce timpul in care stati fara coroana sau punte temporara. In conditii speciale, restaurarea coronara finala poate fi realizata in aceiasi zi. Nu toti pacientii sunt eligibili pentru procedura de implant cu incarcare imediata. De obicei acest lucru depinde de factori precum cantitatea si calitatea osului maxilar, respectiv tipul de implant folosit.