Ortodontie

Clinica Super-Dent va ofera posibilitatea de a beneficia de tratamente moderne realizate de cei mai buni specialisti in domeniu.
Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupe cu alinierea dintilor.
Tratamentul ortodontic consta in special in aplicarea de aparate ortodontice.
Tratamentul ortodontic vizeaza in principal imbunatatirea armoniei generale a fetei, intretinerea sanatatii dintilor si a gingiilor si functionarea in bune conditii a aparatului masticator.
In cadrul clinicii Super-Dent, necesitatea purtarii unui aparat ortodontic este observata de catre medicul stomatolog generalist. In acest caz medicul stomatolog va face recomandarea catre medicul specialist ortodont.


IMPORTANT
Este important sa stiti ca tratamentele ortodontice fixe se pot realiza cu succes la orice varsta!

In cadrul clinicii Super-Dent, specialistii au pregatite pentru dumneavoastra multiple solutii de tratament, in functie de necesitati si de preferinte.

Astfel, puteti apela la un aparat ortodontic subtil, complet transparent, care sa nu va puna probleme in activitatile zilnice. Pe de alte parte, copiii pot prefera aparate colorate in diferite culori, ei fiind de cele mai multe ori foarte incantati de alegerea unei culori care sa ii reprezinte.
Specialistii Super-Dent pun foarte mare pret pe intelegerea planului de tratament ortodontic, intrucat acesta este, de cele mai multe ori, de lunga durata. Un aspect la fel de important pe care punem accent, este intretinerea si igienizarea in cazul purtarii aparatului ortodontic. In cadrul clinicii Super-Dent venim in intampinarea dumneavoastra, oferindu-va cele mai bune metode si produse de intretinere si igienizare, adaptate in functie de pacient.
Un aspect mai putin cunoscut este faptul ca tratamentul ortodontic poate fi o parte componenta a unor tratamente de natura protetica, implantologie, chirurgie. Specialistii Super-Dent colaboreaza intre ei, pentru a va asigura cele mai eficiente si sigure metode de tratament, astfel incat un dispozitiv ortodontic poate fi preliminar realizarii unui implant, ajutand in crearea spatiului necesar acestei manopere.
Puteti fi candidatul unui tratament ortodontic daca observati la dintii dumneavoastra una din problemele de mai jos:

  • Dintii superiori frontali (iesiti) spre inafara – una dintre cele mai frecvente probleme dentare ortodontice;
  • Inghesuirea dintilor – un maxilar putin dezvoltat poate determina reducerea locului pentru dinti, ducand la inghesuire. Pe de alta parte, unii pacienti pot avea spatii semnificative intre dintii lor, pe toata dantura, sau numai anterior – diastema (numita popular “strungareata”);
  • Asimetria – in special în cazul în care liniile mediane ale dentitiei superioare si inferioare nu se potrivesc, probabil din cauza deplasarii dintilor spre una din parti sau modificarii pozitiei maxilarelor;
  • O ocluzie adanca – atunci când dintii de sus ii acopera pe cei de jos prea mult (chiar pe toata lungimea lor) cand inchideti gura;
  • O ocluzie inversa – atunci cand dintii superiori calca in spatele celor inferiori;
  • O ocluzie deschisa – cand dintii superiori si inferiori din fata raman la distanta atunci cand cei din spate sunt in contact; limba este de multe ori inca vizibila intre dintii anteriori superiori si inferiori;
  • Dinti inclusi – la unii pacienti, dintii definitivi au un ax de formare gresita in maxilar si erup (apar pe arcada) in afara arcadei, sau nu erup, ramanand in os.