Smaltul, cea mai rezistenta substanta din organism

admin Intreaba Specialistii Leave a comment   , ,

 

Smaltul, cea mai rezistenta substanta din organism, poate fi usor distrusa, daca insistam!

Inghetata, popcornul si chiar piercingurile din limba sau din frenul lingual pot distruge putin cate putin, in timp, smaltul. Spre deosebire de alte structuri ale organismului, smaltul nu se poate regenera!

Dentistii detesta in general inghetata si popcornul, si compara chiar consumul floricelor, mai ales ale celor nefacute, pe care le mai rontaim din cand in cand cu muscatul din pietre. Noi ne dam seama de diferenta, desigur, insa pentru smalt agresiunea este comparabila.Trebuie sa ne amintim ca structura smaltului este foarte dura. In contact cu ceva la fel dur, cum sunt semintele de porumb nefacute, rezultatul nu poate fi decat dezastruos. Consumul unor astfel de produse trebuie facut cu moderatie mai ales cand dintii deja sufera, daca sunt cariati sau au o sensibilitate crescuta.

Piercingurile linguale nu sunt nici ele vazute cu ochi buni de catre specialisti. Nu numai ca ele favorizeaza acumularea bacteriilor, dar pot sa agreseze si fizic dintii, deoarece se lovesc permanent de smalt – de cate ori vorbim, mestecam.

Un studiu in igiena orala a demonstrat faptul ca intre 14-41% dintre persoanele cu piercinguri linguale au suferit in timp fracturi dentare iar smaltul lor s-a dovedit a-si fi pierdut din efectul protector.

Add a Comment